Hvorfor UnikVine?

Min indgang til vine startede så småt i 2008, og i 2010 etablerede jeg Unikvine. Jeg er meget nysgerrig på vinsorter og elsker at drikke Pinot Noir, Syrah samt Zinfandel. Min smag er meget bred, men jeg går specifikt efter vine, som har en god fylde og harmoni samt en ærlighed over for druen. Derfor er USA mit valg, da du kan smage vine, der minder om de europæiske vine, og vine med en masse sol, hvilket giver en skøn fylde og bærsmag.

Jeg er opvokset på et hotel, som mine forælder stadig har. Her har jeg altid smagt god vin og endvidere fået en solid forståelse for hvordan man skal sammensætte vin og mad. Det er på denne baggrund jeg har opbygget min viden samt tilgang til at præsentere de enkelte vines historier, så du får den bedst mulige oplevelse.

Artikel om UnikVine

En mangeårig interesse for vin har nu fået Allan Ernstsen til at kaste sig over et nyt tiltag:  Åbningen af en vinhandel i kælderen under Tinghuset 3-5 i Rådhusgade. Huset, der i dag bl.a. rummer liberalt erhverv, har også en kælder med indgang omme i gården. Der er Allan Ernstsen rykket ind med sit vinfirma Unik Vine, der hidtil udelukkende har været netbutik.

Firmaet drives fortsat som nethandel, men med kælderen i Rådhusgade som supplement til forretningen. – Her kan man f.eks. hente sine bestilte vine, smage på vinen, få en snak om den –  og så var den fysiske del af forretningen også ved at fylde for meget hjemme i privaten. Der måtte ekstra plads til, fortæller Allan Ernstsen.

Unik Vine er nemlig en forretning, som han af ren og skær interesse for vin driver i sin fritid sideløbende med, at han er projektleder hos Casa. – Jeg har i mange år interesseret mig for vin. Mine forældre driver Hotel Korning Kro, så det har nok været en naturlig afsmitning derfra, siger Allan Ernstsen.

Nethandel

Pris og kvalitet – Jeg har altid syntes, at man køber vin for dyrt. At kvaliteten på vin ikke altid hænger sammen med prisen. Jeg har derfor længe selv fundet mine vine. Bl.a. på rejser og lignende. På et tidspunkt fik jeg mulighed for at købe et større parti vin og på den måde holde prisen nede. Men da mine kammerater kun købte to-tre flasker ad gangen, gik det jo lidt trægt. Derfor åbnede jeg en nethandel, siger Allan Ernstsen.

Nethandelen hed først Wineoutlet, men det navn sprang han hurtigt fra igen, da andre også profilerede sig under samme navn. – Jeg syntes også, at mine vine var mere interessante end til begrebet outlet. Jeg finder anderledes vine; fra andre huse, end man ofte plejer at finder herhjemme.

Vin fra hele verden

Allan Ernstsen sælger vine fra stort set hele verden. Hans egne favoritter er amerikansk og spansk rødvin og hvidvin fra Trier (moselvin). Ud over at finde frem til kvalitetsvin har han en svaghed for vine med anderledes navne og etiketter: På hylderne i vinkælderen er der navne som Boom-boom, Plungerhead, Pound for Pound, Bull by the Horns og Right Hand Man.

Han sælger vine fra 55 kr. og op. Han har fået afsat en flaske til 54.000 kr. til en russisk samler. – Når jeg skal sælge vin til folk her, så finder jeg frem til kundens forventning om ”en god vin”, som de spørger efter. Ønsker de en vin til 150 kr. eller 70. kr.? Hvad skal den passe til? Det lette er nu, at kunden kan smage på vinen her, inden de køber den.

Hos Allan Ernstsen kan man også købe en blandet kasse af vine. Man behøver således ikke at købe en hel kasse med seks eller 12 flasker af den samme. – Der findes jo så meget fantastisk god vin, så folk skal også have mulighed for let at kunne komme til at smage noget forskelligt – og få nogle gode vinoplevelser, siger Allan Ernstsen.

En spændende hobby

Han holder også vinsmagninger, som foregår ude hos kunden. – Og jeg holder det nede på jorden. Jeg begynder ikke at snakke om jordbundsforhold og surhedsgrad, når jeg er ude hos folk – med mindre, man beder mig om det, smiler Allan Ernstsen.

Han holder åbent i Unik Vine i Rådhusgade lørdage kl. 11-14. Og han har ikke planer om, at Unik Vine skal være en forretning, han skal leve af: Vinen er hobby – Jeg synes, jeg har et  vældigt spændende job som projektleder. Det vil jeg ikke bytte ud med noget andet. Vinen er kun min hobby og vil fortsat være det. Den giver mig gode oplevelser, mulighed for at drikke spændende vine – og så giver det mig også mulighed for at deltage i nogle spændende arrangementer med vin rundt omkring. F.eks. er jeg blevet optaget i Broderskabet i Alsace indenfor hvidvin. Jo mere, man smager vin, jo mere lærer man. Man kan ikke lære om vin udelukkende fra bøger. Det skal smages, siger Allan Ernstsen, der dog for nylig har kastet sig over det digre værk ”Vinens historie”.

Unik Vine i Rådhusgade 3-5, kælderen i gården, har åbent om lørdagen kl. 11-14.